Zoals u misschien al voorbij heeft zien komen op Facebook en Instagram, bestaat het bestuur achter de organisatie van het Medisch Interfacultair Congres uit acht medische studenten. Het bestuur is samengesteld door vier medische studenten uit Leiden en vier medische studenten uit Rotterdam. Onderaan deze pagina zal iedereen in het kort worden voorgesteld, zodat u een idee heeft wie er achter de organisatie van dit congres zitten. 

Doordat de leden van het bestuur uit twee verschillende steden komen, hebben we een andere kijk op verschillende aspecten binnen de studie Geneeskunde. We realiseren ons dat dit ook geldt voor andere steden binnen Nederland waar de opleiding Geneeskunde is te volgen. We hopen daarom dat het congres veel studenten uit alle steden zal trekken, zodat deze dag niet alleen met eigen stadsgenoten, maar ook met studiegenoten uit andere steden doorgebracht kan worden en ervaringen gedeeld kunnen worden.

Even voorstellen 29ste MIC

Amber de Jong - Voorzitter

Hoi allemaal! Ik ben Amber en kom uit Rotterdam. Voordat ik ga beginnen met coschappen volgend jaar, doe ik dit jaar de master Health Care Manager aan de EUR. Daarnaast ben ik voorzitter bij het Medisch Interfacultair Congres en naast mijn eigen taken, werk ik veel samen met mijn lieve andere bestuursgenootjes, omdat sommige taken niet alleen uitgevoerd kunnen worden en samenwerken altijd leuker is dan alleen. Het belooft een mooi jaar te worden met als einddoel een geweldig én interessant congres voor alle medische studenten in Nederland. Een dag waar je absoluut bij wilt zijn, dus hopelijk zie ik je daar!

 

Antoon Kramer - Secretaris

Hoi allemaal! Ik ben Antoon en studeer Geneeskunde in de mooiste rotstad die er is. Momenteel zit ik in het laatste jaar van de bachelor. Afgelopen jaren heb ik vele commissies naast mijn studie gedaan. Daarnaast ben ik sinds kort eigenaar van een kraamzorgorganisatie: samen met het team van kraamverzorgsters zet ik mij in voor het leveren van de beste kraamzorg in Rotterdam. Via de MFVR had ik al veel over het MIC gehoord, dus ik aarzelde niet om te solliciteren. Met veel plezier mag ik mij bezighouden als secretaris en vice-voorzitter van het congres. Dit leek mij een leuke uitdaging: een ondersteunende hand voor bestuursgenootjes en mailen met organisaties en jullie, de deelnemers! Ik hoop jullie allemaal te zien op 12 oktober!

 

Jelle Nieuwstraten- Penningmester

Hi, Mijn naam is Jelle en ik ben dit jaar de penningmeester van het Medisch Interfacultair Congres. Ik ben inmiddels 4e-jaars Geneeskundestudent en ben bezig met mijn wetenschapsstage waarin ik onderzoek doe naar hoe patiënten met vaatlijden het proces rondom hun amputatie ervaren.
Binnen het bestuur ben ik natuurlijk verantwoordelijk voor het betalen van de rekeningen en erop toezien dat de andere bestuursleden niet meer geld uitgeven dan ze mogen.
Naast dat ik streng ben over alles wat met geld te maken heeft ben ik binnen het bestuur ook altijd in voor gezellig een biertje drinken na de vergaderingen en heb ik er ook een handje van om zo nu en dan sommige zaken in een grappig daglicht te stellen en zo te relativeren.
Ik hoop jullie te zien op het congres en spreek me dan vooral aan. Ik ben altijd in voor een praatje en ben heel erg benieuwd naar hoe jullie het congres zullen vinden.
Tot 12 oktober!

 

Lisa Hagen - Commissaris Promo

Heey! Mijn naam is Lisa Hagen en ik ben de Commissaris Promo dit jaar. Dat betekent dat ik alle berichten die jullie zien verschijnen mag maken. Verder ben ik verantwoordelijk voor het ontwerpen van het logo, de posters, de goodies en alle andere promotiematerialen. Binnen deze functie kan ik al mijn creativiteit kwijt. Dit jaar ben ik derdejaars geneeskundestudent in Rotterdam en hoop ik mijn bachelor af te ronden zodat ik volgend jaar aan een nieuw avontuur kan beginnen. Naast studeren en het MIC werk ik in mijn vrije tijd met heel veel plezier op de afdeling GE-ONCO (gastro-intestinale oncologie) in het erasmus MC en pas ik op van mijn buren.

Met mij erbij hebben wij ons als bestuur nu allemaal voor gesteld. We komen steeds dichter bij de kaartverkoop, dus houd de pagina de komende weken goed in de gaten. Er zouden wel eens leuke winacties langs kunnen komen!

Ik hoop jullie allemaal te zien op het congres 12 oktober.

 

Caroline Balm - Commissaris Dagindeling

Beste allemaal, Mijn naam is Caroline Balm en ik ben derdejaars geneeskundestudent in het Leids Universitair Medisch Centrum. Ik studeer met veel plezier Geneeskunde en vind het onwijs interessant om buiten het reguliere onderwijs kennis op te doen. Daarom leek het organiseren van het Medisch Interfacultair Congres mij een uitermate geschikte manier om ook de horizon van andere geneeskundestudenten te verbreden. Dit jaar vervul ik binnen het bestuur de functie van Commissaris Dagindeling, een dubbelfunctie waarbinnen ik samen met Celisa Meccanici mijn best doe om een zo interessant mogelijk programma voor jullie neer te zetten! Ik heb al eerder organisatie-ervaring opgedaan binnen de Carrièrecommissie van de M.F.L.S. en ik heb ontzettend veel zin om van deze ervaring gebruik te maken om een uitmuntend Medisch Interfacultair Congres neer te zetten samen met mijn
medebestuursleden. Hopelijk tot ziens in Rotterdam! 

 

Celisa Meccanici - Commissaris Dagindeling

Hoi allemaal! Mijn naam is Celisa en ik studeer geneeskunde in Rotterdam. Zojuist heb ik mijn coschappen afgerond en ga ik starten met mijn onderzoek. De coschappen waren voor mij een enorm leuke en leerzame periode (met soms lange dagen en vroege ochtenden…) waar ik heel positief op terug kijk. Tijdens de coschappen heb ik veel gezien van de verschillende specialismen, de laatste nieuwigheden en geleerd over het daadwerkelijke ‘dokteren’ op de werkvloer. Hoe leuk om alle theorie eindelijk in de praktijk te mogen brengen! 
Voor het aankomend Medisch Facultair Congres zal ik samen met Caroline Balm de dagindeling verzorgen. Dat houdt in: een voor íédereen inspirerend en afwisselend programma, een geweldige locatie en niet te vergeten… een goede catering om de dag optimaal mee door te komen! 
Ik kan niet wachten tot 12 oktober en hoop dat jullie mijn enthousiasme delen. Hopelijk tot dan!

 

Diederik Nicolaï - Acquisitie

Heey allemaal! Mijn naam is Diederik Nicolaï en ik verzorg de sponsoring van het Medisch Interfacultair Congres 2019. Ik ben vierdejaars geneeskundestudent aan de Universiteit Leiden en vorm samen met drie andere Leidse en vier Rotterdamse geneeskundestudenten het bestuur van het Medisch Interfacultair Congres 2019. De 29e editie alweer! Als acquisitie is het mijn taak om het congres nog groter te maken. De eerste sponsoren zijn al binnen en ik ben nog veel aan het bellen en mailen tussen mijn dagelijkse bezigheden door.

Naast mijn studie werk ik namelijk mee aan een onderzoek bij de afdeling neurologie. In mijn vrije tijd lees ik graag een boek, zwem ik of ben ik met vrienden, pratende over alles waar het gesprek ons leidt. 
Graag zie ik jou op ons congres op 12 oktober!

 

Eline Fung Fen Chung - Commissaris Locatie en Logistiek

Hoi! Mijn naam is Eline Fung Fen Chung, derdejaars student Geneeskunde in Leiden, en dit jaar mag ik samen met zeven andere ambitieuze studenten plaatsnemen in het bestuur van het Medisch Interfacultair Congres. In dit bestuur vervul ik de functie van Commissaris Locatie en Logistiek – een functie die mij op het lijf geschreven is! In het dagelijks leven studeer ik naast geneeskunde blokfluit aan het Koninklijk Conservatorium, werk ik bij de afdeling Neurologie en Intensive Care in het LUMC en ben ik actief bij mijn studentenvereniging. Plannen is mij dus gewoon, en daarom zal ik er tijdens het congres voor zorgen dat iedereen op de juiste plek op het juiste moment is en dat alles op rolletjes loopt. Ik hoop jou te zien tijdens dit mooie congres in het prachtige EMC!